Здраветворно


Ресторант - Пекарна - Магазин

Ние сме екип специалисти – диетолог, готвачи, транжор, хлебар, сладкар и психолог с многогодишен и международен практически опит.

Наясно сме с взаимовръзките на храната и човешката психика, здраве, енергия и стройност.

В нашата кухня се стараем да използваме максимално натурални и пресни суровини от производители с лице и име, за които натуралното хранене е мисия.

  • Използваме пълнозърнести брашна, предимно от лимец, пшеница, ръж и овес, заместваме белият ориз с кафяв, бялата захар с кафява, стевия, меласа или полиоли /ферментирали захари с нисък гликемичен индекс и малко калории/.

  • На място си квасим киселото мляко, кефира, тестото и зелето.

  • Покълваме си лимец, слънчоглед и нахут.

  • Изстискваме на бавни обороти ябълки, портокали, моркови, спанак, целина, житна трева и цвекло, за да създадем зареждащи, ободряващи, пречистващи и засищащи пресни сокове, който при желание обогатяваме с блендирани ядки.

  • Сами си правим пастата и лазанята от лимец, а каймата от месо.

  • Овкусяваме продуктите си само с натурални и по възможност пресни зеленчуци, кореноплодни, подправки и билки.

  • Сгъстяваме с пълнозърнести брашна и растителни фибри.

Стараем се всяка наша порция да е балансирано структурирана по макронутриенти – протеини, въглехидрати, мазнини и фибри, така че консумиращите да получават естетическа наслада и здраветворни ползи – да са вкусно нахранени и за дълго, поне 3-4 часа, сити.

Подбираме традиционни и обичани блюда от българската и световната кухни, които доработваме и приготвяме по максимално щадящи технологични режими.

Отчитаме потребностите на човешкото тяло и се стараем максимално да прилагаме критериите на хранителната пирамида, за да създадем солидна основа за здравето, енергията и стройността на всеки наш клиент.

Накратко, следваме заръките на Хипократ ...

Храната да е нашето лекарство

С предлагания от нас асортимент, ние можем да създадем комплексни хранителни решения за целия ден, индивидуално обособени за всеки пол, тип метаболизъм, двигателна активност и конкретната цел в момента – просто Балансирано хранене, Отслабване или Спортно хранене за покачване на мускулна маса.

Пакети Баланс, Отслабване и Спорт


Опитът ни потвърждава, че с Натуралните блюда, които ние предлагаме, следвайки прецизно предписанията ни, човек, който се храни вкусно, натурално и полезно 4-5 пъти на ден, за месец комфортно и екологично за здравето си може да намали 3-5 кг /мазнини/ или да увеличи 1-3 кг /мускулна маса/.

Всяка неделя от 12:00 провеждаме групови занятия от Курса за балансиране на теглото, където създаваме разбиране за взаимната зависимост между мисли - храната - двигателна активност - здраве, енергичност и стройност.

Ръката ни е протегната за партньорство към частни лица и организации, за здравословното хранене, здравето и просперитета са мисия.

След всичко изречено по-горе, ти предлагам да дойдеш в Центъра за натурално хранене в Русе, ул Тулча 15, Здраветворно, или да си поръчаш от нашето меню, за да дадеш на тялото си възможно най-подходящата храна за Здраве, Енергия и Стройност.